Hælspore & Fascitis Plantaris

Smerter under hælen, evt. strålende ud fra hælen, kan være tegn på en fascitis plantaris eller hælspore.

Det vil være værst om morgenen eller efter hvile og ofte kun på den ene fod. Fascitis plantaris kaldes ofte bare en hælspore i almindelig tale. Fascien under foden hæfter på hælknoglen. Ved kraftig overbelastning kan der ske en inflammation i tilhæftningen af denne. Det betyder at der er små bristninger i det inflammerede område, som man "river op", når man efter hvile, strækker fascien ud med sin fulde vægt. En reel hælspore er en lille knogletilvækst på hælen, og der er mange forskellige holdninger til, hvordan man behandler. Hælsporer kan vise sig ved, at man får smerter under hælen og kan kun konstateres ved røntgenfotografering.

Begge dele er voldsomt smertefulde og tager lang tid om at fortage sig. Ofte op til et år.

Hælspore skyldes overbelastning det vil sige fejlbelastning pga. fejlstillinger i foden eller overbelastning i form af graviditet, overvægt, motionsopstart og lignende.

Behandlingen er at fjerne årsagen. I de fleste tilfælde er løsningen, at rette op på fejlstillingen, så foden ikke bliver overbelastet. Et stødabsorberende hælindlæg kan være nok. Det kan også være nødvendigt at skifte fodtøjet ud, idet en lidt kraftig stødabsorberende sål kan virke forebyggende. Træsko frarådes.

Uanset årsag, viser undersøgelser, at udstrækning af fod og læg giver hurtige smerteforløb. Der skal strækkes ud ofte.

Desuden er der øvelser som kan hjælpe. Dem kan fodterapeuten vejlede dig i.
Fodterapeuten kan vise også tape foden op med sportstape, for at støtte fascien under foden og dermed undgå smerter fra hælsporen. Det er en behandling der kan bruges af alle med en almindelig sund hud og følesans. Metoden kan ikke bruges hver dag.

Tidsbestilling

Ring eller skriv til os - vi tager også telefonen under behandlingerne, hvis vi har muligheden. Og ellers kan du ligge en besked, og så vender vi tilbage til dig.

 6015 5852
mail@fodterapi-lyngby.dk

Åbningstider

Man:  8 - 19
tirs:   8 - 16
ons:  8 - 19
tors : 8 - 19
fre:   8 - 14
lør & søn: lukket

Åbningstiderne er vejledende og kan variere fra ovenstående.